Wednesday, December 6, 2017

Kisah cuti panjang tapi tak ke mana2

Assalammualaikum semua...

Selamat kembali bertugas pada yang bekerja tu. Saya pun baru masuk office start semalam. Seronok la haiii dapat cuti dari Jumaat sampai Isnin walaupun hanya memerap dekat rumah, mengedap TV marathon tengok movie sampai pitam 😁 Selang sehari pegi menapak ke Ampang Point bagi lepas gian pekena kopi nan secawan. Nak jugak la keluar tengok dunia luar kan, walaupun sekadar minum kopi but it's worth it.

Isnin lepas, pegi Ampang Point sebab nak cari WiFi access. Punyalah semangat pegi Starbucks tapi hawau internet line dia down ke hapa tah. Kecewa, minum kopi laju2 lepas tu pegi mamak Rashid makan lunch. Mamak sekitar Ampang Point memang saya layan Rashid sajo, yang lain tak menepati citarasa sangat. Lepas tu gigih lagi pegi Starbucks semula tanya WiFi okay ke tidak lagi, tapi jawapan kecewa...still tak boleh. 2nd option, pegi Oldtown White Coffee pulak. Duduk cukup punya baek ko, siap dah plug in laptop kunun2 nak buat keje office terus tapiiiiiiiii WiFi pun tak jalan. Kecewa punya pasal terus order lagi kopi segelas sorang, ting tong kepala. 

Rupa2nya memang main line Maxis ada problem Isnin lepas dan nak dijadikan cerita semua access pun guna Maxis, cisss. Kecewa tak dapat buat kerja office walaupun phone berdering2 mintak action cepat, mood DOWN 😂

Terus balik rumah, baik layan kucing2 yang sedang menganas bergurau. Panjat sana sini lepas tu berlari keliling rumah sampai suami pun boleh menjerit marahkan kucing2 ni, memang lawak la tapi pening jugak kadang2 tu. 

Lepas tu buat cheese cake buat penyedap tekak 😃

Gitulah episode cuti panjang tak ke mana2 saya...uolsss macam mana pulak?! 

5 comments:

Kakcik Nur said...

Di zaman ini, akses internet adalah keperluan seperti makan minum juga... :)

Anis Azalea said...

Duduk rumah memerap tahan sakit.

E'in said...

nasib baik e'in dah tak gune maxis.. hihi

dear anies said...

alololo baik nyer yg dok dlm sangkar tuuu

hainom OKje said...

Workholic sungguhlah awak suami isteri. Asal minum je mesti on laptop.
Mana cheesecake yg buat tu? Tak mau belanja gsmbo ke?