Monday, December 18, 2017

Last Saturday

Assalammualaikum semua...

Sinonim kan, cuti sekolah musim orang kawin. Walaupun bukan cuti sekolah still ada orang yang melangsungkan perkahwinan tapi tak semeriah cuti sekolah. Saya dulu masa nak kawin, perancangan awalnya takdelah nak pilih hari langsungnya masa cuti sekolah tapi...makcik2 pakcik2 ni menegah le sangat kata buat cuti sekolah lagi sonang. Ontah mano yang sonang tu yang tak paham. Okay la, kita menurut je kata orang otai ni...sudahnya tarikh nikah kawin saya jatuh masa cuti sekolah + public holiday + musim perayaan santa turun bagi hadiah...haaaa motip tak kat situ maksud tersirat 😁

Jemputan pertama untuk bulan ini yang saya dapat attend, sungguh la banyak invite yang lain terpaksa turndown atas sebab2 tertentu. Informed tuan rumah, bagi angpow siap2 sebab nanti tuan rumah berharap kita datang. Orang kata tak baik tak datang majlis kalau di jemput kan 😌 
  
Majlis ini dapat hadir, dekat2 dengan kawasan rumah saja + majlis pun pada hari Sabtu lepas. Ini cuma majlis akad nikah sahaja, reseption nya on Sunday, sudah semestinya saya tak dapat hadir sebab dah nak travel lagi ke Johor. Jemputan cumalah sanak saudara perantin dan kawan2 terdekat termasuklah saya yang terpaksa dikategorikan sebagai kawan terdekat 😂

Sampai agak lewat walaupun dekat2 dengan kawasan rumah. Nakharom Ampang ni kalau jammed macam mane kan, tapi dah disebabkan janji + dah separuh jalan jugak, ku redahi jua. Nak ikutkan hati mau je patah balik rumah terus, ishhhh putuh kawan pulok nanti 😅

Dia punya lewat sampai makanan dah habis uolsss, dah boleh bayang kan lewat macam mane tu. Tuan rumah order lagi makanan pada katerer sebab bukan saya je yang lewat sampai, ada lagi few kereta sampai selepas kami. Mujur katerer punya kedai pun dekat2 situ jugak, call terus delivery sampai. Tuan rumah hidang nasi mandi chicken and lamp uolsss, sodap la haiiiiiii. Perantin pun dah almost nak tukar baju tido tapi sempat stop lagi sebab nak bagi iolsss ni bergambo dulu dengan perantin dan outfit perantin, bukannya dengan baju kelawar. Ish tau la dah kawin, tak sempat2 perantin ni nak tukar baju tido kan 😆

Booth perantin, FB bentuk ❤ daripada playwood...semua invitee mesti tulis ucapan for mempelai sebelum pulang. Tren la jugak sekarang ni kan.

Malamnya makan cereal sajo, dah tak lalu nak makan makanan lain. Makan nasi perantin ni memang berkat, sampai ke esok hari kenyangnya 😇

Okay habis dah cerita Sabtu lepas, tunggu next entry pulak yo...da 

12 comments:

dear anies said...

hjg2 thn ni esp weekends mmg gantung kuali je laa nmpk nyer ;-)

Warisan Petani said...

Pun banyak pegi jemputan sabtu dan ahad lepas.

Aiezza Sue said...

orang menjemput..rezeki jangan ditolak, sah sah nasi perantin sekarang setanding rasa restoren sebenar :)

MiYOKO SuKi said...

best dpt mkn kenduri..tak yah masak

Abam Kie said...

pernah gi kenduri nasi n lauk abis sdgkan time tu baru jam 3. terpaksa makan laksa. akhirnya singgah di gerai tepi jln..huhuhuhu...

eynda said...

Lauk kenduri kawen ni aura dia lain macam kan....

safiah adibah ani said...

Nasi kenduri memang sedap.

Kalau tengah diet, habisss kelaut hehehe..

Jom follow saya untuk tips detoks :)

Jaja said...

Ade orang suka buat cuti sekolah, ade orang suka buat kenduri time bukan cuti sekolah..depends lah kan.

Kami satu family suka betul p kenduri..hehe, takyah masak da :D

mama tisya said...

cuti sekolah mmg rmi yg wat kduri kawin ..

msredcheesecake said...

sekarang ni selalu terjadi makan habis kalau sampai kenduri lambat... Msred selalu gi kenduri cepat2 takut makan habis...hhee

aizamia 3 said...

Saya tak kisah tak dapat makan janji dapat bertemu pengantin.
Apa-apapun moga pengantin kekal bahagia hingga ke akhir hayat.. Aamiin..

QasehnyaRania said...

Alhamdulillah merasa juga time cuti sekolah ni. Hihihi