Skip to main content

Sunday...

Assalammualaikum semua...

Kisah hujung minggu, sekarang ni kalau update memang saya up cerita hujung minggu je la sebab hujung minggu tu je yang ada kisah 😁 Hari2 weekday tu ada cerita jugak tapi semuanya berkisah di tempat kerja which is saya memang tak share perihak tempat kerja dalam blog.

Tengah hari lunch dekat Oldtown White Coffee, bak kata suami...dah lama saya tersebut2 nak makan dekat sana. Terasa lama dah sangat tak melawat Oldtown tu, itu yang membuak2 keinginan. Lepas makan terus suruh kemas2 meja sebab dah nak mula ON laptop, nak siapkan kerja office yang mana patut2 tu. Sejam 2 jugak masa terpakai dengan suami pun sama busy dengan kerja dia jugak. 

Dah petang, tingin pulak nak tea break dekat tempat sama. Maleh dah nak mencari tempat lain. 

2 sets of bread toast with ice cream 

2 cups of white coffee

Habis kerja, tutup laptop...ON tab pulak. Layan fav series, Desperate Housewife yang tak pernah jemu dok repeat tengok bertahun2 😂

Comments

dear anies said…
sedapnya pekan lama ;-)
fiza linolie said…
lama tak singgah sini. apa khabar awak?
msredcheesecake said…
Desperate housewife. Tak penah dapat habiskan tengok last season tu. Tah bila dpt habis kan
Mizz ErMa said…
wah, boleh apply membership card la kak, pagi ptg tmpt sama..hihi
Nina Mads said…
bread tu memang suka lg satu dgn butter sedappp . perihal kerja jrg nk cerita dlm blog kecuali kalau dah xda idea haha.

hainom OKje said…
Yg penting happy walau makan minum tempat sama pagi petang hihi...
Hakak kalau gi Oldtown ambik Teh O jer. Nasiblah walau lari tajuk pun bab air tu hihi
Warisan Petani said…
Kalau pegi OWC mesti pekena kopi
LYAfrina said…
X pnh masuk old town ni.. Sbb lya mmg x minum kopi + xleh bau kopi..

Popular posts from this blog

Selsun Blue - Dandruff Treatment Shampoo

Kalau ada sapa2 yang mempunyai masalah dandruff dan rambut gugur macam saya, meh saya nak promote ini shampoo yang bagus untuk masalah2 seperti tu...Selsun Blue. dah macam2 jenis jenama shampoo dok balun sebelum ni tapi tak jugak berjaya menyelesaikan masalah kronik saya ni. street ko bila tengok ada je rambut gugur dekat lantai rumah setiap hari. kot buatnya gugur sehelai tumbuh 10 helai okay jugak kan tapi sebaliknya yang berlaku. mencuba dan terus mencuba segala jenis shampoo sehinggalah saya bertemu dengan Selsun Blue ni. 
Shampoo ni boleh didapati di Watson dan Guardian dengan harga yang agak boleh tahan la mahalnya. saya dulu berkira2 jugak nak  beli, dah la mahal buatnya tak sesuai tak ke membazir kan. takkan pulak nak mandikan kucing saya guna shampoo ni, tak patut tak patut. botol shampoo ni pun tak besar sangat ye, 200ml je.
Apa yang membuatkan saya suka sangat dengan shampoo ni, of course pada baunya yang wangi. saya memang suka shampoo yang ada unsur bau medicated ni. dan ya…

21st Century untuk daily supplement

Dari dulu lagi saya dah biasakan diri untuk mengambil supplement untuk badan cuma masa dulu2 tu selalu jugak derhakanya. alasan yang biasa sangat saya gunakan, TERLUPA nak makan. biasanya sebotol supplement tu akan makan masa yang lama untuk habis, biasanya 1/2 tahun kot. begitulah liatnya dulu2 bila masa nak makan supplement. 
Tapi tidak kini, selepas umur menginjak 3 series badan dah terasa kekurangan dari segenap sisi...supplement adalah amat penting. plus saya kini active bermarathon sana sini, berjalan sana sini, berzumba sana sini, berbootcamp sana sini...adalah amat penting untuk diri saya mengambil supplement tambahan untuk memperbaiki segala tisu2 yang rosak setiap kali badan melalukan activity yang berat. the best supplement yang biasa saya ambil adalah 21st Century, sangat berkesan untuk diri sendiri.

Am consume to this vitamins, Lecithin 1200mg, Spectrum Multivitamins & Minerals dan Maxi Cal. mudah je, dekat mana2 Watson, Guardian or any pharmacy ada jual. 

SPECTRUM MULT…

Hukum suami keluar malam

Nikah - persoalan yang diambik bulat2 (tidak ada ubah walau sedikit faktanya) dari buku ANDA BERTANYA USTAZ AZHAR IDRUS MENJAWAB BERKENAAN PERMASALAHAN SEMASA ...soalan ini berada di muka surat 93-94 dengan niat ingin berkongsi ilmu sesama kita.
Soalan
Kawan saya baru berkahwin. Suaminya suka keluar lewat malam bersama kawan-kawannya. Suaminya keluar jam 2 pagi dan pulang jam 5 pagi.
Apabila kawan saya melarang suaminya, mereka bergaduh dan suaminya berkata, "Semoga malaikat melaknat engkau." Adakah si isteri dianggap menderhaka kerana melarang suami keluar malam? Adakah perbuatan si isteri itu dilaknat Allah?
Jawapan
Suami berhak keluar rumah bila-bila masa sahaja beliau mahu dan tidak wajib suami menuruti kemahuan isterinya supaya berada di dalam rumah sahaja.
Namun, dalam rumah tangga Islam, isteri adalah penasihat. Apabila isteri melihat suatu yang tidak baik, maka tanggungjawab si isteri menasihati ataupun menegur suaminya dengan cara yang baik.
Bagi suami pula, jangan…