Wednesday, October 10, 2018

Muffin Vanilla Chocolate Chips

Assalammualaikum semua...

Semenjak jarang berada di rumah, outstation yang terlalu kerap sehingga sekarang ditukarkan terus ke selatan Malaysia. Tidak lagi dapur di rumah panas, kalau panaskan sebab suami panaskan frozen food or goreng telur or masak maggi. Kenang balik kesian jugak suami tapi kami dah biasa begini, kalau tak saya outstation...suami pulak. That why we always appreciate moment2 together seperti makan berdua di luar rumah, ermmm lebih kepada malas nak masak je sebenarnya 😀

Antara cake yang paling mudah penyediaannya, cup cakes. Kacau2 je dah jadi...senang kan macam tu 😁 Antara muffin yang saya sediakan last weekend, vanilla chocolate chips.

chocolate chips
yang ni pun sama
campuran, ada chocolate rice jugak and plan vanilla

Bawak balik Johor 4 ketul tu. Niatnya nak makan sambil2 tunggu flight ari tu tapi ada yang ajak lepak MAS Domestic Lounge, simpan je dalam beg 😃 Takde resepi la ye, basic je kot...boleh random search. 

9 comments:

Normi Nieza said...

sibuk2 pun smpat buat muffin..:)

Anis Azalea said...

Blm pernah buat muffin. Hehe

ct cheery said...

Sibok pun sempat lagi Kan hehe rajin

dear anies said...

dap nya...dpt mkn pns2 fuhhh heaven!

umi alya said...

Ylh.. akakpun dah lama tak buat muffin

ujie othman said...

ni kategori rajin jugak tau. Akak mcm tak pernah buat muffin lah..haha!

Abam Kie said...

kalau duduk berdua aje baiklah makan di luar je.

Azhafizah Md Nor said...

sedapnya muffin. rajin juga baked tu :)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Rajinnya Ann.
Akak ingat pun nak membaking la minggu ni.