Monday, August 28, 2017

Nasi ayam goreng berempah...

Assalammualaikum semua...

Teringin le pulak nak makan nasi ayam goreng berempah. Korang cer bagi cadangan dekat mana tempat best nasi ayam goreng berempah ni. Ayam tak kisah dara ke tidak janji lembut dagingnya dan nasi pun tak kisah kukus ke tidak janji boleh makan, bukan nasi mentah la kiranya. Saya ni tak banyak kisah pantang larang dalam bab makanan, kalau sedap tu lalu je di tekak. Tapi kalau boleh area2 KUALA LUMPUR la, jangan pulak bagi lokasi yang tak terjagkau dek akal pikiran ni.

Ayam goreng rempah atas ni dulu ketika masih di Dayabumi, ada kawan yang ambik order di office. Kan ada geng2 yang selalu ambik order makan lunch sehari sebelum kan, lepas tu bagi list menu sepanjang minggu lagi...best la ada yang boleh organize macam ni. Kita ikut je apa yang diorang order, tak payah nak pikir pening2 nak makan apa setiap kali lunch hour. Antara menunya ni la, nasi ayam goreng berempah...kemahen sedap nya la haiiiii. Tapi kawan tu dah no longer kerja satu office, kira macam lost contact jugak. Terus la tak tau dia order makanan berempah ni dekat mana. 

Uolsss yang biasa makan nasi ayam rempah2 yang sedap2 ni meh la share dengan hakak ye...mengidam nau2 pulak rasanya. Jangan risau, hakak tak mengandung dek...takdenya kes nanti air liur anak meleleh bagi, air liur hakak ni je yang leleh adalah 👅

Bukan jugak ke kucing hakak yang baru beranak 3 dekat rumah tu. Dah hakak tengok macam ayam goreng jugak budak kecik2 menguit tuh 😅 Lepas ni nekad hakak nak sunatkan jantan2 durjana dalam rumah tu, asyik membunting kan si Miki ni je. Penat dah asyik kena jadi bidan kucing, suami hakak tu pengeli orangnya...takdenya dia nak layan benda2 menguit macam ni. 

7 comments:

Normi Nieza said...

Lahai..sdapnya

Ainniah Zulkefli said...

sedapnya nasi goreng ayam rempah.

wakaka pasal nak sunat kucing tu kelakar ok. 😂

Aisya Ismail said...

Dulu ai suka makan kat pantai dalam. sedap sangat ayam goreng dia..

http://ceritaaisyaismail.blogspot.my/2017/08/why-shopee-why-crying.html

Warisan Petani said...

Spaying si Miki tu aje.
Selesai masalah.

wahida said...

kat area rumah i ada nasi ayam berempah...sedap! tapi kat rawang la...huhu...

Nazlee Ismail said...

Kalau la Ann nak ke pantai morib boleh singgah stall nasi kukus ayam berempah depan JPJ Banting, memang best rm5 puas hati makan. 10am dah start

Abam Kie said...

di kelate gak byk tempat jual nasi ayam goreng berempah ni.. jom ke kelate?