Skip to main content

Nasi ayam goreng berempah...

Assalammualaikum semua...

Teringin le pulak nak makan nasi ayam goreng berempah. Korang cer bagi cadangan dekat mana tempat best nasi ayam goreng berempah ni. Ayam tak kisah dara ke tidak janji lembut dagingnya dan nasi pun tak kisah kukus ke tidak janji boleh makan, bukan nasi mentah la kiranya. Saya ni tak banyak kisah pantang larang dalam bab makanan, kalau sedap tu lalu je di tekak. Tapi kalau boleh area2 KUALA LUMPUR la, jangan pulak bagi lokasi yang tak terjagkau dek akal pikiran ni.

Ayam goreng rempah atas ni dulu ketika masih di Dayabumi, ada kawan yang ambik order di office. Kan ada geng2 yang selalu ambik order makan lunch sehari sebelum kan, lepas tu bagi list menu sepanjang minggu lagi...best la ada yang boleh organize macam ni. Kita ikut je apa yang diorang order, tak payah nak pikir pening2 nak makan apa setiap kali lunch hour. Antara menunya ni la, nasi ayam goreng berempah...kemahen sedap nya la haiiiii. Tapi kawan tu dah no longer kerja satu office, kira macam lost contact jugak. Terus la tak tau dia order makanan berempah ni dekat mana. 

Uolsss yang biasa makan nasi ayam rempah2 yang sedap2 ni meh la share dengan hakak ye...mengidam nau2 pulak rasanya. Jangan risau, hakak tak mengandung dek...takdenya kes nanti air liur anak meleleh bagi, air liur hakak ni je yang leleh adalah 👅

Bukan jugak ke kucing hakak yang baru beranak 3 dekat rumah tu. Dah hakak tengok macam ayam goreng jugak budak kecik2 menguit tuh 😅 Lepas ni nekad hakak nak sunatkan jantan2 durjana dalam rumah tu, asyik membunting kan si Miki ni je. Penat dah asyik kena jadi bidan kucing, suami hakak tu pengeli orangnya...takdenya dia nak layan benda2 menguit macam ni. 

Comments

sedapnya nasi goreng ayam rempah.

wakaka pasal nak sunat kucing tu kelakar ok. 😂
Aisya Ismail said…
Dulu ai suka makan kat pantai dalam. sedap sangat ayam goreng dia..

http://ceritaaisyaismail.blogspot.my/2017/08/why-shopee-why-crying.html
Warisan Petani said…
Spaying si Miki tu aje.
Selesai masalah.
wahida said…
kat area rumah i ada nasi ayam berempah...sedap! tapi kat rawang la...huhu...
Nazlee Ismail said…
Kalau la Ann nak ke pantai morib boleh singgah stall nasi kukus ayam berempah depan JPJ Banting, memang best rm5 puas hati makan. 10am dah start
Abam Kie said…
di kelate gak byk tempat jual nasi ayam goreng berempah ni.. jom ke kelate?

Popular posts from this blog

Selsun Blue - Dandruff Treatment Shampoo

Kalau ada sapa2 yang mempunyai masalah dandruff dan rambut gugur macam saya, meh saya nak promote ini shampoo yang bagus untuk masalah2 seperti tu...Selsun Blue. dah macam2 jenis jenama shampoo dok balun sebelum ni tapi tak jugak berjaya menyelesaikan masalah kronik saya ni. street ko bila tengok ada je rambut gugur dekat lantai rumah setiap hari. kot buatnya gugur sehelai tumbuh 10 helai okay jugak kan tapi sebaliknya yang berlaku. mencuba dan terus mencuba segala jenis shampoo sehinggalah saya bertemu dengan Selsun Blue ni. 
Shampoo ni boleh didapati di Watson dan Guardian dengan harga yang agak boleh tahan la mahalnya. saya dulu berkira2 jugak nak  beli, dah la mahal buatnya tak sesuai tak ke membazir kan. takkan pulak nak mandikan kucing saya guna shampoo ni, tak patut tak patut. botol shampoo ni pun tak besar sangat ye, 200ml je.
Apa yang membuatkan saya suka sangat dengan shampoo ni, of course pada baunya yang wangi. saya memang suka shampoo yang ada unsur bau medicated ni. dan ya…

21st Century untuk daily supplement

Dari dulu lagi saya dah biasakan diri untuk mengambil supplement untuk badan cuma masa dulu2 tu selalu jugak derhakanya. alasan yang biasa sangat saya gunakan, TERLUPA nak makan. biasanya sebotol supplement tu akan makan masa yang lama untuk habis, biasanya 1/2 tahun kot. begitulah liatnya dulu2 bila masa nak makan supplement. 
Tapi tidak kini, selepas umur menginjak 3 series badan dah terasa kekurangan dari segenap sisi...supplement adalah amat penting. plus saya kini active bermarathon sana sini, berjalan sana sini, berzumba sana sini, berbootcamp sana sini...adalah amat penting untuk diri saya mengambil supplement tambahan untuk memperbaiki segala tisu2 yang rosak setiap kali badan melalukan activity yang berat. the best supplement yang biasa saya ambil adalah 21st Century, sangat berkesan untuk diri sendiri.

Am consume to this vitamins, Lecithin 1200mg, Spectrum Multivitamins & Minerals dan Maxi Cal. mudah je, dekat mana2 Watson, Guardian or any pharmacy ada jual. 

SPECTRUM MULT…

Hukum suami keluar malam

Nikah - persoalan yang diambik bulat2 (tidak ada ubah walau sedikit faktanya) dari buku ANDA BERTANYA USTAZ AZHAR IDRUS MENJAWAB BERKENAAN PERMASALAHAN SEMASA ...soalan ini berada di muka surat 93-94 dengan niat ingin berkongsi ilmu sesama kita.
Soalan
Kawan saya baru berkahwin. Suaminya suka keluar lewat malam bersama kawan-kawannya. Suaminya keluar jam 2 pagi dan pulang jam 5 pagi.
Apabila kawan saya melarang suaminya, mereka bergaduh dan suaminya berkata, "Semoga malaikat melaknat engkau." Adakah si isteri dianggap menderhaka kerana melarang suami keluar malam? Adakah perbuatan si isteri itu dilaknat Allah?
Jawapan
Suami berhak keluar rumah bila-bila masa sahaja beliau mahu dan tidak wajib suami menuruti kemahuan isterinya supaya berada di dalam rumah sahaja.
Namun, dalam rumah tangga Islam, isteri adalah penasihat. Apabila isteri melihat suatu yang tidak baik, maka tanggungjawab si isteri menasihati ataupun menegur suaminya dengan cara yang baik.
Bagi suami pula, jangan…