Skip to main content

SYUKUR

Assalammualaikum semua...

Tak sihat sikit kami ni, hidung asyik bersin2, malam tido badan tiba2 paneh tapi bila pagi kami memang kembali sihat seperti biasa. Kami biasa dah benda2 macam ni, tah ape korang kata kami ni jenih demam malam. Sekarang musim tak menentu, seminggu ni cuaca pun suram2 je. Jadi suhu badan kami pun suram2 jugak ikut cuaca 😁 Kami tak menyungut, kami pasrah dah dengan keadaan badan kami ni.
  
Sebenarnya kami rindu cuaca paneh lit lit ni, terbayanglah kalau paneh berjalan menapak nak pegi bungkus makanan waktu lunch....ohaiiiii kemain mulut kami ni menyungut paneh. Kisah benar, kami tak tipu. Tapi sekarang bila suram2, mulut kami pun sama la suram2 jugak...uiiiii sejuk sangat la pulak. Entah la kami ni tak pernah puas dengan apa yang ada ye, ada je yang tak kena. Kang bagi bonus demam terus baru tau 😂 

Tapi kami sentiasa hargai apa yang ada di depan mata, setiap apa kelebihan dan kekurangan kami redho. Pada kami setiap apa yang jadi, apa yang ada semuanya ketentuan buat kami sekeluarga. Kami SYUKUR, masih ada yang sayang kat kami 😍

Salam Jumaat semua 😃

Comments

Anis Azalea said…
Semoga sembuh la ye kamu berdua.
Maria Firdz said…
sakit atau sihat keduanya nikmat dari Allah... sebaiknya mmg kita kena bersyukur sentias...
Jari Manis said…
Ujian sakit demam tu tanda allah syg 😬
Alhamdulillah diberi ujian. Ujian tanda Allah sayang.
Etuza Etuza said…
Sal;am..singgah sini semoga masa ni dah sembuh ya dek..klik blog saya pula ya
Alhamdulillah.. dah sihat ke ann? take care ya. banyakkan minum air kosong juga.

Ketahui apa kelebihan vitamin kanak-kanak Shaklee berbanding vitamin kanak-kanak lain di pasaran.
dear anies said…
harap2 ms ni dah kembali sembuh seperti sedia kala
bersyukur atas segalanya. Alhamdulillah ^__^
Nina Mads said…
sama la jenis demam malam2 esok pg nk kebah ke tak ke nasib la. alhamdulillah dh baik

Popular posts from this blog

Selsun Blue - Dandruff Treatment Shampoo

Kalau ada sapa2 yang mempunyai masalah dandruff dan rambut gugur macam saya, meh saya nak promote ini shampoo yang bagus untuk masalah2 seperti tu...Selsun Blue. dah macam2 jenis jenama shampoo dok balun sebelum ni tapi tak jugak berjaya menyelesaikan masalah kronik saya ni. street ko bila tengok ada je rambut gugur dekat lantai rumah setiap hari. kot buatnya gugur sehelai tumbuh 10 helai okay jugak kan tapi sebaliknya yang berlaku. mencuba dan terus mencuba segala jenis shampoo sehinggalah saya bertemu dengan Selsun Blue ni. 
Shampoo ni boleh didapati di Watson dan Guardian dengan harga yang agak boleh tahan la mahalnya. saya dulu berkira2 jugak nak  beli, dah la mahal buatnya tak sesuai tak ke membazir kan. takkan pulak nak mandikan kucing saya guna shampoo ni, tak patut tak patut. botol shampoo ni pun tak besar sangat ye, 200ml je.
Apa yang membuatkan saya suka sangat dengan shampoo ni, of course pada baunya yang wangi. saya memang suka shampoo yang ada unsur bau medicated ni. dan ya…

21st Century untuk daily supplement

Dari dulu lagi saya dah biasakan diri untuk mengambil supplement untuk badan cuma masa dulu2 tu selalu jugak derhakanya. alasan yang biasa sangat saya gunakan, TERLUPA nak makan. biasanya sebotol supplement tu akan makan masa yang lama untuk habis, biasanya 1/2 tahun kot. begitulah liatnya dulu2 bila masa nak makan supplement. 
Tapi tidak kini, selepas umur menginjak 3 series badan dah terasa kekurangan dari segenap sisi...supplement adalah amat penting. plus saya kini active bermarathon sana sini, berjalan sana sini, berzumba sana sini, berbootcamp sana sini...adalah amat penting untuk diri saya mengambil supplement tambahan untuk memperbaiki segala tisu2 yang rosak setiap kali badan melalukan activity yang berat. the best supplement yang biasa saya ambil adalah 21st Century, sangat berkesan untuk diri sendiri.

Am consume to this vitamins, Lecithin 1200mg, Spectrum Multivitamins & Minerals dan Maxi Cal. mudah je, dekat mana2 Watson, Guardian or any pharmacy ada jual. 

SPECTRUM MULT…

Hukum suami keluar malam

Nikah - persoalan yang diambik bulat2 (tidak ada ubah walau sedikit faktanya) dari buku ANDA BERTANYA USTAZ AZHAR IDRUS MENJAWAB BERKENAAN PERMASALAHAN SEMASA ...soalan ini berada di muka surat 93-94 dengan niat ingin berkongsi ilmu sesama kita.
Soalan
Kawan saya baru berkahwin. Suaminya suka keluar lewat malam bersama kawan-kawannya. Suaminya keluar jam 2 pagi dan pulang jam 5 pagi.
Apabila kawan saya melarang suaminya, mereka bergaduh dan suaminya berkata, "Semoga malaikat melaknat engkau." Adakah si isteri dianggap menderhaka kerana melarang suami keluar malam? Adakah perbuatan si isteri itu dilaknat Allah?
Jawapan
Suami berhak keluar rumah bila-bila masa sahaja beliau mahu dan tidak wajib suami menuruti kemahuan isterinya supaya berada di dalam rumah sahaja.
Namun, dalam rumah tangga Islam, isteri adalah penasihat. Apabila isteri melihat suatu yang tidak baik, maka tanggungjawab si isteri menasihati ataupun menegur suaminya dengan cara yang baik.
Bagi suami pula, jangan…