Sunday, August 1, 2021

The Botanist Cyberjaya


Assalammualaikum semua...

Tahniah Malaysia dapat 1 Gangsa dalam acara beregu lelaki badminton. Kami dah ilang semangat nak sokong sebelum tu, tapi bila dah menang pingat ni baru rasa SEMANGAT sokongan tu membara kembali. Takde la nak rasa bangga tak pepasal pasal negeri Melaka kan, menang sebut nama ja watpe 😞

Rindu nak lepak makan sandwich dekat cafe hipster macam dulu2. Salah satu tempat yang kerap kami singgah adalah area Cyberjaya terutama di Tamarind Square. Tapi bukan selalu boleh pergi pun, jauh Ampang nak ke Cyberjaya tu kalau semata nak makan ja. Selalu kami singgah kalau ada urusan di sana. Convenience la for those yang tinggal area Putrajaya or Puchong khususnya. Antara menu kegemaran kami...

House brewed Kombucha - RM8


Ko Ko Chicken - RM12, diapit oleh handmade black sesame buns 


Crumbly Cheese - RM12, diapit dengan buns yang sama jugak

Di cafe ni ada jugak menjual reusable thing, non plastic and chemical-free soap. Kami tak beli apa, cuma selalu datang makan saja 😃 Cafe ini masih wujud lagi ditempat yang sama walaupun fenomena C-19 masih ada. Diharap bertahan dan kami boleh mai lagi nanti. 

2 comments:

Fatimah Nabila said...

Rindu zamn boleh dine-in kan, lnie mkn dlm kereta je klau nk mkn luar sgt, dpt la sikit feeling tu, hihi

Kamsiah yusoff said...

Semua org rindu nk malan kt luar,kan...smp naik jemu dah dok ngadap hidangan kt rumah hehe