Thursday, March 2, 2017

Hiking

Assalammualaikum semua...

Biasa dengar Bukit Broga, biasa kan. Antara bukit yang femes di Negeri Sembilan. Setiap hujung minggu atau cuti umum, bukit ni akan didaki oleh ramai orang, ada yang datang dia luar Negeri Sembilan jugak. Saya dan ahli keluarga yang lain pun suka buat aktiviti mendaki di Bukit Broga + dekat dengan rumah, kampung sendiri katanya 😍

Suatu pagi yang hening, gitew...saya bersama wanita2 gagah dalam clan Hj Ishak buat rancangan nak mendaki. Plan menginap di rumah kakak di Lenggeng so dekat sikit dengan Broga. 
  
Dah sampai kemuncak, kena snap gambo sebagai bukti walhal dah tak tau berapa kali mendaki pung. Hantar bukti dekat laki katanya 😎

My 2 lovely sisters yang sedang gigih menurunkan berat badan yang setiap kali jumpa pun saya tengok besar tu jugak 😏

Sekarang ni cuaca dah mula sejuk sikit dan keadaan sekeliling adalah agak gloomy, serupa macam jerebu je 😐

Selepas hilang penat, turun bawah dan balik rumah. Kami drive 1 kereta saja dan sebelum balik singgah dulu di Pekan Lenggeng beli sarapan, nasi lemak sambal ikan sembilang #WAJIBbeli  

No comments:

Italiannies Pasta Pizza & Vino

Assalammualaikum semua... Salam Ramadhan ke 16 hari ini. Begitu pantas masa berlalu, sekarang kita dah berada di pertengahan Ramadhan...